csukló fájdalom betegség

Csukló fájdalom gyakori panasz. Ez gyakran okoz ficamok, törések hirtelen sérülések. De csukló fájdalom is eredhetnek hosszú távú problémákat, mint például az ismétlődő stressz, az ízületi gyulladás és a carpalis alagút szindróma.

Mivel oly sok tényező vezethet a csukló fájdalom, diagnosztizálására pontos okát néha nehéz. De a pontos diagnózis elengedhetetlen a megfelelő kezelést.

Tünetek

Csukló fájdalom változhat, attól függően, hogy mi okozza. Például, osteoarthritis fájdalmat gyakran írják le, hogy hasonló tompa fogfájás, míg a carpalis alagút szindróma általában okoz csap-és tű érzés, különösen éjszaka. A pontos helyét a csukló fájdalom is adhat nyomokat, akkor mi okozhatja a tüneteket.

Hirtelen hatásokat. Csukló sérülések gyakran fordul elő, ha esik előre rá a kinyújtott kéz. Ez okozhat rándulások, húzódások, sőt törés. A sajka alakú törés jár csont a hüvelykujj oldalán a csuklóját. Ez a fajta törés nem jelenik meg az X-sugarak közvetlenül a sérülést követően .; Ismétlődő stressz. Minden olyan tevékenység, amely magában foglalja az ismétlődő csukló mozgás – üti egy teniszlabda vagy meghajolva a cselló a vezetési cross-country – is lángra lobbant a szöveteket az ízületek körül, vagy stresszt okoz törést, különösen, ha végre a mozgás órákon át megszakítás nélkül. De Quervain kór egy ismétlődő stressz sérülések, amely fájdalmat okoz az alapja a hüvelykujját.

Nem minden csukló fájdalom igényel orvosi ellátást. Kisebb rándulások és húzódások, például általában reagálnak a jég, pihenés és over-the-counter fájdalomcsillapítók. De ha a fájdalom és a duzzanat tart, mint néhány nappal vagy rosszabbodhatnak, keresse fel orvosát. Késések a diagnózis és a kezelés vezethet rossz gyógyulás, csökkent mozgástartomány és a hosszú távú rokkantság.

A csukló egy közös összetett nyolc darab kis csontokat, amelyek két sorban között a csontok az alkar és a csontokat a kezedben. Kemény sávok ínszalag csatlakoztassa a csukló csontok egymáshoz és az alkar csontjai és a kéz csontjai. Inak csatolja az izmok, csontok. Kár, hogy olyan részek a csukló fájdalmat okozhatnak, és befolyásolja a képességét, hogy használja a csukló és kéz.

A csukló nyolc darab kis csontokat (kéztőcsontokat), valamint két hosszú csöves csontjainak az alkar – a sugár és a singcsont. A leggyakrabban sérült carpalis csontok a Sajkacsont közelében található az alapja a hüvelykujját.

Osteoarthritis. Ez a fajta ízületi gyulladás lép fel, amikor a porc végeit beborító a csontok romlik az idő múlásával. Osteoarthritis a csukló ritka és általában akkor fordul elő csak az emberek, akik megsérült, hogy a csukló a múltban .; Rheumatoid arthritis. Egy olyan rendellenesség, amelyben a szervezet immunrendszere megtámadja a saját szövetei, reumás ízületi gyulladás általában magában foglalja a csuklóját. Ha az egyik csukló érinti, a másik általában is.

Csukló fájdalom bárkivel megtörténhet -, hogy te nagyon mozgásszegény, nagyon aktív, vagy valahol a kettő között. De a kockázatot növelhetők

Carpalis alagút szindróma. Carpalis alagút szindróma alakul ki, ha van nagyobb nyomás nehezedik a középső ideg, ahogy áthalad a carpalis alagút, egy átjáró a tenyér oldalán a csuklóját .; Ganglion ciszták. Ezek lágyrész ciszták fordulnak elő leggyakrabban a része a csukló ellentétes a tenyér. Kisebb ganglion ciszták tűnik okoz nagyobb fájdalmat, mint a nagyobbak tenni .; Kienbock-kór. Ez a betegség általában érinti a fiatal felnőttek, és magában foglalja a fokozatos összeomlás egyik kis csontok a csukló. Kienbock kór fordul elő, amikor a vérellátása ezt a csontot sérül.

Okoz

Bár lehet, hogy kezdetben forduljon a háziorvos, ő utalja be egy orvos, aki specializálódott ízületi betegségek (reumatológus), sportorvos, vagy akár egy ortopéd sebész.

Érdemes megjegyezni fel az alábbi adatokat

Orvosa valószínűleg kérdéseket tesznek fel, mint például a

A fizikális vizsgálat, az orvos

Egyes esetekben orvosa javasolhatja képalkotó vizsgálatok, arthroscopia vagy idegi vizsgálatokat.

Kockázati tényezők

Ha a képalkotó vizsgálati eredmények nem meggyőzőek, az orvos végezhet arthroscopy, olyan eljárás, amelyben egy ceruza méretű eszköz úgynevezett arthroscop helyeznek a csukló egy kis bemetszést a bőrt. Az eszköz tartalmaz egy könnyű és egy apró kamerát. Képeket vetítenek egy televíziós monitoron. Artroszkópiás most úgy a gold standard értékeléséhez hosszú távú csukló fájdalom. Egyes esetekben orvosa javítási csukló problémákat a arthroscop.

Sport részvételt. Csukló sérülés gyakran sok sport, beleértve a teke, golf, torna, snowboard és tenisz .; Ismétlődő munkát. Szinte minden olyan tevékenység, amely magában foglalja a kezét és csuklóját – még kötés és hajvágás – ha végre erélyesen, és elég gyakran ahhoz vezethet, hogy letiltja a csukló fájdalom .; Egyes betegségek vagy állapotok. Terhesség, cukorbetegség, elhízás, a rheumatoid arthritis és a köszvény növelheti a kockázatot a fejlődő carpalis alagút szindróma.

Felkészülés a kinevezés

Ha orvosa úgy gondolja, hogy a carpalis alagút szindróma, ő lehet rendelni egy elektromiogram (EMG). Ez a teszt azt méri, apró elektromos kisülések az izmokban. A tű-vékony elektródát helyezünk el az izmokat, és az elektromos aktivitást akkor, amikor az izom nyugalmi és amikor ez szerződött. Idegvezetési vizsgálatok is végzik részeként EMG annak felmérésére, hogy az elektromos impulzusokat lelassult a régióban a carpalis alagút.

Részletes leírást a tünetek; Információ orvosi problémák már volt vagy van; Információ az orvosi problémáira szülei vagy testvérei; Minden gyógyszerek és étrend-kiegészítők szedése; Kérdést szeretne feltenni az orvosnak

Kezelések csukló problémák nagyban, típusától függően, helyét és a sérülés súlyosságát, valamint az életkor és általános egészségi állapotának.

Mikor a tünetek kezdenek ?; Ne úgy tűnik, hogy csatlakoztatható egy friss sérülés ?; Nincs különösebb csukló mozgás idézi elő a fájdalmat ?; Van-e olyan zsibbadás vagy bizsergés a kéz ?; Ön jobbkezes vagy balkezes ?; Mi a foglalkozásod? Kell-e a sok csukló mozgás ?; Részt vesz minden olyan sport vagy hobbi gyakoroljon nyomást a csuklóján?

Vizsgálatok és diagnózis

Over-the-counter fájdalomcsillapítók, például ibuprofen (Advil, Motrin, egyéb) és paracetamol (Tylenol, egyéb), segíthet csökkenteni a csukló fájdalom. Erősebb fájdalomcsillapítókat is receptre kapható.

A gyógytornász tud ajánlani konkrét kezelések és gyakorlatok csukló sérülés és ín problémák. Ha szüksége van a műtét, a fizikai terapeuta is segít rehabilitáció a műtét után. Ön is előnyös, ergonomikus értékelést, amely foglalkozik a munkahelyi tényezők, amelyek kárt okoznak a csuklóját.

Ellenőrizze a csuklóját, duzzadás vagy deformitás; Kérdezd meg, hogy mozgatni a csuklóját, hogy ha a mozgástartomány már csökkent; Felmérjük a szorítás erőssége, az alkar erejét

Ha van egy törött csont a csuklóját, a darabokat kell majd igazítani úgy, hogy gyógyítsa megfelelően. Egy öntött vagy sín segítségével tartsa a csont töredékek együtt, miközben gyógyítani.

X-sugarak. Ez a leggyakrabban használt teszt csukló fájdalom. A kis mennyiségű sugárzás, röntgensugarak kiderülhet csonttörések, valamint jeleit osteoarthritis .; CT. Ez a vizsgálat, hogy több-részletesebb nyílik a csontok a csuklóján, és segíthet megtalálni törések, amelyek nem jelennek meg a röntgen .; MRI. Ez a teszt rádióhullámokat használ, és egy erős mágneses mező, hogy részletes képeket a csontok és a lágy szövetek. Egy csukló MRI, akkor lehet, hogy tegye be a karját egy kisebb eszköz helyett az egész-test MRI gép .; Ultrahang. Ez az egyszerű, nem invazív teszt segítségével láthatóvá inak, ínszalagok és ciszták.

Ha kificamodott vagy erőltetett a csuklóját, akkor lehet, hogy viseljen egy sínbe, hogy megvédje a sérült ín, ínszalag, miközben gyógyít. Sínek különösen hasznosak a túlzott sérülések okozta ismétlődő mozgások.

Bizonyos esetekben, műtétre lehet szükség. A példák közé tartoznak

Súlyosan törött csontok. A sebész csatlakoztassa a töredékek a csont együtt metallbeschläge .; Carpalis alagút szindróma. Ha a tünetek súlyosak, akkor lehet, hogy az alagút felvágni, hogy enyhíti a nyomást a nervus .; Ín vagy szalag javítás. Műtét néha szükséges javítási inak és ínszalagok, hogy megrepedt.

Kezelések és gyógyszerek

Nem minden oka csukló fájdalom igényel orvosi kezelést. Egy kisebb csukló sérülés, akkor érdemes kipróbálni üzembe jeget és csomagolás a csuklóját egy rugalmas pólya.

Építsd csont szilárdságát. Egyre megfelelő mennyiségű kalcium – legalább 1200 mg naponta a nők több mint 50 éves, vagy 1000 mg naponta a legtöbb felnőtt – segíthet megelőzni törések .; Prevent esik. Előreesést rá egy kinyújtott kéz a fő oka a legtöbb csukló sérülés. Ahhoz, hogy megakadályozza esik, viseljen megfelelő cipő. Távolítsuk el otthon veszélyeket. Kigyullad az életterét. És telepítse kapaszkodók a fürdőszobában és mellvédek a lépcsőházak, ha szükséges .; Használjon védőfelszerelést atlétikai tevékenység. Viseljen csukló nagy kockázatú tevékenységek, mint a labdarúgás, snowboard és görkorcsolya .; Ügyeljen arra, hogy az ergonómia. Ha tölt hosszú ideig egy billentyűzet, rendszeresen szünetet. Amikor gépel, a csukló egy nyugodt, semleges helyzetben. Az ergonómikus billentyűzet és hab vagy gél csukló támogatása segíthet.

Lehetetlen, hogy megakadályozzák az előre nem látható események, amelyek gyakran okoznak csukló sérülés, de ezek az alapvető tippeket is nyújt némi védelmet

Életmód és a hazai jogorvoslati

tünet ellenőrző

Megelőzés

Tünetek és kezelés

További információ a csukló fájdalom

1

Care Notes 4s

További csukló fájdalom

Tünet Checker 1

 2s

4s

)