cink kiegészítés (szájon át, parenterálisan) leírása és márkanevek

Cink kiegészítők megelőzésére, illetve kezelésére a cinkhiány.

A szervezetnek szüksége van a cink a normális növekedéshez és az egészség. Azoknál a betegeknél, akik nem képesek elég cink a rendszeres táplálkozás, vagy akik szükség van több cink, cink-kiegészítők lehet szükség. Ezek általában szájon de egyes betegek esetében a fogadására injekcióval.

Kanadai Márkanév

Cink kiegészítők lehet használni más feltételek által meghatározott egészségügyi szakember.

Hiánya cink vezethet rossz éjszakai látás és sebgyógyító, csökkent a ízérzékelés és a szaglás, csökkent képessége a fertőzések elleni küzdelemben, és a rossz szaporodási szervek kialakulásában.

Ezen túlmenően, a koraszülöttek szükség lehet további cink.

Fokozott igény cink kell meghatározni az egészségügyi szakember.

Azt állítja, hogy a cink hatásos látásvesztés megelőzésében az idősek nem bizonyított. Cink még nem bizonyított hatásos kezelésében porfiria.

Tablet, kapszula, tabletta, Extended Release

Injekciós cink adják vagy felügyelete mellett egy egészségügyi szakember. Egyéb formái cink kapható recept nélkül.

Ha egy gyógyszer vagy étrend-kiegészítő került forgalomba hozatalra jóváhagyott egy adott felhasználásra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, a cink-kiegészítők használják bizonyos betegeknél a következő orvosi állapot

A diéta fontosságáról

A jó egészség, fontos, hogy eszik a kiegyensúlyozott és változatos étrendet. Kövesse gondosan minden diétás program egészségügyi szakember javasolhatja. A konkrét étrendi vitamin és / vagy ásványi igényeinek, kérdezze meg az egészségügyi szakember a listát a megfelelő élelmiszerek. Ha úgy gondolja, hogy nem kap elég vitamint és / vagy ásványi anyag a diéta, akkor dönthet úgy, hogy egy étrend-kiegészítő.

Allergia

A cink megtalálható különböző élelmiszerek, beleértve a sovány vörös húsok, tenger gyümölcsei (különösen a hering és osztriga), borsó, és a babot. A cink is megtalálható a teljes szemek, azonban nagy mennyiségű egész szemek azt találták, hogy csökkentik a cink mennyisége, amely felszívódik. További cink adhatunk a diéta segítségével kezelt (horganyzott) edényeket. Foods tárolt bevonat nélküli konzervdobozok okozhat kevesebb cink lesz elérhető felszívódását a táplálékból.

A napi adag cink szükséges meghatározása számos különböző módon.

Pediatric

geriátriai

Terhesség

Normál napi ajánlott bevitel milligrammban (mg) cink általában meghatározása a következő

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Szoptatás

Ha szed egy étrend-kiegészítő nélkül kapható, figyelmesen olvassa el és kövesse óvintézkedéseket a címkén. Mert ezek a kiegészítők, a következőket kell figyelembe venni

gyógyszer kölcsönhatások

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a gyógyszer ebben a csoportban, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például élelmiszerekhez színezékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

egyéb kölcsönhatások

Problémák gyermekekben nem számoltak be bevitt normális napi ajánlott mennyiségben.

Problémák az idősebb felnőttek nem számoltak be bevitt normális napi ajánlott mennyiségben. Van némi bizonyíték arra, hogy az idősek lehetnek válás veszélye fenyeget hiányos cink miatt rossz ételkínálatunk csökkent cink felszívódását a szervezetben, és a gyógyszerek, amelyek csökkentik cink felszívódását, vagy növeli elvesztése cink a szervezetben.

Különösen fontos, hogy Ön kap elég vitamint és ásványi, ha teherbe esik, és hogy továbbra is megkapja a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag az egész terhesség alatt. Az egészséges növekedés és a magzat fejlődése függ a folyamatos tápanyagellátás az anyja. Bizonyított tény, hogy az alacsony vérszintje cink problémákhoz vezethet a terhesség vagy hibák a baba. Azonban figyelembe nagy mennyiségű táplálék kiegészítőként a terhesség alatt káros lehet az anya és / vagy a magzat, és el kell kerülni.

Fontos, hogy megkapja a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag, hogy a baba is kap a vitaminok és ásványi anyagok szükségesek növekszik megfelelően. Azonban figyelembe nagy mennyiségű étrend-kiegészítő szedése szoptatás káros lehet az anya és / vagy a baba, és el kell kerülni.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezek közül bármelyiket szedi étrend-kiegészítők, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Táplálék-kiegészítők ebben az osztályban minden a következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát az étrend-kiegészítők ebben az osztályban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Cink kiegészítők a leghatékonyabbak, ha azokat bevenni, legalább 1 órával étkezés előtt vagy 2 órával étkezés után. Azonban, ha a cink-kiegészítők okozhat gyomorpanaszokat, akkor bevehető étkezés közben. Közölje egészségügyi szakemberrel, ha szed a cink kiegészítés étkezés.

Az adag gyógyszer ebben az osztályban különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adagok ezen gyógyszerek. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagy figyelembe cink-kiegészítők egy vagy több napig nincs ok az aggodalomra, mert időbe telik, amíg a tested, hogy súlyosan alacsony cink. Azonban, ha az egészségügyi szakember által javasolt bevenni cink, próbáld megjegyezni, hogy azt mint irányított minden nap.

Gyerekektől távol tartandó.

Egyéb egészségügyi problémák

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Adagoló

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Amikor a cink egyesíti bizonyos élelmiszerekhez lehet, hogy nem szívódik fel a szervezetben, és ez ugye nem jó. Ha szed cink, a következő ételeket kell kerülni, vagy vett 2 óra után vegye cink

Ne szedje a cink-kiegészítők és a réz, vas, vagy foszfor-kiegészítők egy időben. A legjobb, ha helyet dózisban ezeket a termékeket 2 óra teljen el, hogy a teljes ellátás minden étrend-kiegészítő.

Együtt a szükséges hatást, étrend-kiegészítő, okozhat némi nemkívánatos hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

kihagyott adag

Tárolás