C-vitamin (aszkorbinsav) kölcsönhatások

A C-vitamin nagy dózisban zavarhatja a vérhígító hatását az aszpirin, az antikoagulánsok, mint a warfarin (Coumadin®) vagy heparin, és az anti-vérlemezke gyógyszerek, mint például a clopidogrel (Plavix®).

A C-vitamin befolyásolhatja a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, amikor a gyógyszerek, amelyek szintén hatással lehet a vércukorszint. Az emberek az inzulin vagy a cukorbetegség gyógyszerek szájon szorosan ellenőrizni kell egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

A C-vitamin befolyásolhatja a vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz szerek befolyásolják a vérnyomást.

A C-vitamin is kölcsönhatásba léphet az acetaminofen, a savasító szerek, Parkinson-kór, olyan szerek, amelyek befolyásolják az immunrendszert, olyan szerek, amelyek növelik a vizelet áramlás, alkalmazott szerek asztma, alkalmazott szerek a szív, a tüdő, a gyomor vagy a belek, ügynökök használt fogak, a szem vagy a bőr, ügynökök szabályozására használt szívritmus, aldóz-reduktáz-inhibitorok, antacidumok, antibiotikumok, rákellenes szerek, aszpirin, barbiturátok, fogamzásgátló szájon, koleszterinszint-csökkentő szerek, ösztrogének, flufenazin, a HIV gyógyszerek, indinavir, vese szerek, levodopa, nikardipin, a nikotintartalmú termékek (mint például a cigaretta, szivar, bagó, vagy nikotin tapasz), progeszteron, protonpumpagátlók (PPI), és szalicilátok.

A C-vitamin nagy dózisban zavarhatja a vérhígító hatását antikoaguláns és trombocita-gyógynövény és kiegészítők.

A C-vitamin befolyásolhatja a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, ha a gyógynövények vagy kiegészítőket is befolyásolhatja a vércukorszintet. Vércukorszintjét felügyelet és dózisok módosítására lehet szükség.

A C-vitamin befolyásolhatja a vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógynövényeket vagy kiegészítőket, amelyek befolyásolják a vérnyomást.

A C-vitamin is kölcsönhatásba léphet acerola, savanyító gyógynövények és kiegészítők, reduktáz inhibitorok, savkötők, antibiotikumok, rákellenes gyógynövény és kiegészítők, antioxidánsok, antiretrovirális Cherokee csipkebogyó, koleszterinszint-csökkentő gyógynövények és kiegészítők, króm, réz, szőlőmag kivonat, grapefruit, gyógynövények és kiegészítők a Parkinson-kór, gyógynövények és kiegészítők, amelyek befolyásolják az immunrendszert, gyógynövények és kiegészítők, amelyek növelik a vizelet áramlását, gyógynövények és kiegészítők használt asztma, gyógynövények és kiegészítők használt fogamzásgátló, gyógynövények és kiegészítők használt a szív, tüdő, gyomor és a belekben, gyógynövények és kiegészítők használt fogak, a szem vagy a bőr, gyógynövények és kiegészítők szabályozására használnak pulzusszám, hormonális gyógynövények és kiegészítők, a vas, a vese gyógynövények és kiegészítők, lutein, niacin, fitoösztrogének, phytoprogesterones, szalicilátok, dohány, vizelet savanyító gyógynövények és kiegészítők, valamint B12 és E.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés