C-vitamin (aszkorbinsav) adagolási

Természetes Standard® beteg monográfia, Copyright © 2016 (). Minden jog fenntartva. Kereskedelmi forgalmazás tilos. A monográfia célja csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető úgy, mint konkrét orvoshoz. Meg kell konzultáljon egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt döntést terápiák és / vagy az egészségi állapotot.

C-vitamin (aszkorbinsav) egy vízben oldódó vitamin, amelyre szükség van a szervezet által alkotnak kollagén csontok, porcok, izom, és az erek. Diétás C-vitamin források közé tartoznak a gyümölcsök és zöldségek, különösen a citrusfélék, mint a narancs.

Súlyos hiány C-vitamin skorbutot. Ritkán ugyan, de a skorbut eredményez súlyos tüneteket és halált is okozhat. Emberek skorbut kezelik a C-vitamin és legyen orvosi felügyelet mellett.

Kulcs a fokozat

A C-vitamin-hiány (skorbut)

Sok felhasználási C-vitamin is javasoltak, de bizonyíték ellátás tudományos vizsgálatok hiányoznak. Különösen kutatás asztma, a rák és a cukorbetegség is meggyőző, és hiányzik a haszon találtunk megelőzésére szürkehályog vagy a szívbetegség.

Használata C-vitamin megelőzésére vagy kezelésére megfázás vitatott maradt. Kiterjedt kutatást végeztek. Összességében, a C-vitamin nem volt hatással a fejlesztés a megfázás és a hideg tüneteket. Időtartama azonban a hideg rövidített kissé. Figyelemre méltó, hogy az emberek élnek szélsőséges körülmények között, beleértve a katonák a szubarktikus, síelők és maratoni futók, volt egy 50% -os csökkenés a kialakulásának kockázata a hideg. Ez a terület érdemi további kutatást, és lehet különösen érdekes, hogy a sportolók, vagy az emberek a hadsereg.

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

Az ajánlott napi bevitel az amerikai Food and Nutrition Board az Institute of Medicine a férfiak több mint 18 éves 90 milligramm C-vitamin napi, a nők több mint 18 éves, a 75 mg naponta, a terhes nők több mint 18 éves, ez 85 mg naponta, és szoptató nők több mint 18 éves, ez 120 mg naponta. Újabban egyes szakértők megkérdőjelezik, hogy az ajánlott napi bevitel meg kell emelni. Mások azt javasolták, további 35 mg napi bevitel az egyes egyének, mint a dohányosok.

A felső beviteli határérték (UL) kell, nehogy túllépje 2000 mg naponta a férfiak vagy a nők több mint 18 év (beleértve a várandós vagy szoptató nők).

A C-vitamin szájon vagy injekció hatásos gyógyítására skorbut. 100-250 milligramm C-vitamin szájon naponta négyszer egy héten keresztül. Egyes szakértők ajánlott 1-2 gramm napi két napig, majd 500 mg naponta egy héten keresztül. Tünetek javulni kezdenek 24-48 órán belül, és teljesen gyógyítható hét napon belül. Kezelést kell alkalmazni szigorú orvosi felügyelet mellett. A tünetmentes a C-vitamin-hiány, kisebb napi dózisok is alkalmazhatók.

Megfázás megelőzése (extrém körülmények)

Az antioxidáns hatású, 200-1,000 milligramm C-vitamin adtak naponta négy héten és egy év; 300-3,000 milligramm C-vitamin már fecskendeznek a vénába, egyetlen dózis egy időtartama nyolc hét.

Vas felszívódását tartozékot

Az emlőrák megelőzésére, 500 milligramm C-vitamint szájon naponta.

Húgyúti fertőzés

A daganatos betegségek megelőzésében, 120-2,000 milligramm C-vitamint szájon át naponta hat-nyolc év.

Megelőzésére a megfázás az emberek, akik szélsőséges környezeti, 200 mg vagy annál több C-vitamin már szájon át naponta legfeljebb 14 napig.

Időskori makula degeneráció (AMD)

Alzheimer kór

Anémia

Megelőzésére a megfázás általában 30-3,000 milligramm C-vitamint szájon két hétig napi nyolc tél.

Kezelésére a nátha, a 200 milligramm és 3 gramm volna szájon át naponta 3-5 napig, vagy hosszabb.

antioxidáns

Megelőzésére komplex regionális fájdalom szindróma emberek csukló törések, 500 milligramm C-vitamint szájon át naponta 50 napon át.

Arthritis (osteoarthritis, rheumatoid arthritis)

Termékenység, 750 milligramm C-vitamint szájon át naponta hat hónapon keresztül.

Asztma

Szívbetegségek, 2 gramm C-vitamint adtak szájon műtét előtt, majd 1 gramm naponta, öt napon keresztül.

A H. pylori fertőzés, 400-1,000 milligramm C-vitamin kapott szájon át naponta legfeljebb hét hétig.

A magas vérnyomás, 60-4,000 milligramm C-vitamin kapott szájon át naponta 6-16 hétig.

Vesebetegség, 3 gramm C-vitamint adtak szájon előtt a vese toxikus eljárás, majd a 2 grammot a beavatkozás után az este, és újra a következő reggel 100-200 milligramm C-vitamint szájon naponta.

Májbetegségek, 120-3,000 milligramm C-vitamint szájon át naponta egy nap hat hónapig; hatékonyságát májbetegség hiányzott.

Mert az élet meghosszabbítása, 60-2,000 milligramm C-vitamint szájon át naponta egy hónaptól 9,5 évig.

Megelőzésére nitrát tolerancia, 3-6 gramm C-vitamint szájon naponta.

A terhesség, 100-1000 mg C-vitamint szájon akár négyszer naponta a terhesség alatt, amíg a szállítás.

A prosztatarák, 500 milligramm C-vitamint szájon át naponta átlagosan nyolc év.

Vérszegénység, 200-300 milligramm C-vitamin már fecskendeznek a vénába hetente háromszor, 3-6 hónapig.

Megelőzésére köszvény, 500-1500 mg C-vitamint élelmiszerek és / vagy kiegészítések már naponta.

A bőr öregedése, tartalmazó készítmények 5-10% C-vitamint alkalmaztak a bőrön naponta.

Az ajánlott napi bevitel az amerikai Food and Nutrition Board az Institute of Medicine csecsemők 0-12 hónaposak a C-vitamin az emberi anyatejbe, a gyermekek 1-3 éves, akkor 15 milligramm; gyermekeknek 4- 8 éves, ez 25 milligramm; a gyermekek 9-13 éves, akkor 45 milligramm, és a kamaszok 14-18 éves, a 75 milligramm a fiúk és 65 milligramm a lányok. Az elfogadható felső beviteli szint (UL) a C-vitamin 400 mg naponta a gyermekek 1-3 éves; 650 mg naponta a gyermekek 4-8 ​​éves; 1200 mg naponta a gyermekek 9-13 éves, és 1800 mg naponta serdülők és a terhes és szoptató nők 14-18 éves.

Anyagcsere-rendellenességek, 100 milligramm C-vitamint szájon át alkalmazható.

Autizmus

Skorbut vagy C-vitamin-hiány gyermekeknél, 100-300 milligramm C-vitamint szájon naponta osztott dózisokban két hétig. Régebbi és nagyobb gyermekek megkövetelheti dózisok közelebb felnőtt ajánlásokat. Ha a C-vitamin nem érhető el, narancslé lehet használni. Tünetek javulni kezdenek 24-48 órán belül, a felbontás hét napon belül. Kezelést kell alkalmazni szigorú orvosi felügyelet mellett.

Vérzés gyomorfekély okozta aszpirin

Ezek a felhasználások vizsgálták emberekben vagy állatokban. Biztonságossága és hatásossága nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

osztályozás logikai

Az alábbi felhasználásokat A hagyomány vagy a tudományos elméletek. Ők gyakran nem tesztelték embereken, és a biztonság és a hatékonyság nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

A C-vitamin nagy dózisban zavarhatja a vérhígító hatását az aszpirin, az antikoagulánsok, mint a warfarin (Coumadin®) vagy heparin, és az anti-vérlemezke gyógyszerek, mint például a clopidogrel (Plavix®).

A C-vitamin befolyásolhatja a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, amikor a gyógyszerek, amelyek szintén hatással lehet a vércukorszint. Az emberek az inzulin vagy a cukorbetegség gyógyszerek szájon szorosan ellenőrizni kell egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

A C-vitamin befolyásolhatja a vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz szerek befolyásolják a vérnyomást.

A C-vitamin is kölcsönhatásba léphet az acetaminofen, a savasító szerek, Parkinson-kór, olyan szerek, amelyek befolyásolják az immunrendszert, olyan szerek, amelyek növelik a vizelet áramlás, alkalmazott szerek asztma, alkalmazott szerek a szív, a tüdő, a gyomor vagy a belek, ügynökök használt fogak, a szem vagy a bőr, ügynökök szabályozására használt szívritmus, aldóz-reduktáz-inhibitorok, antacidumok, antibiotikumok, rákellenes szerek, aszpirin, barbiturátok, fogamzásgátló szájon, koleszterinszint-csökkentő szerek, ösztrogének, flufenazin, a HIV gyógyszerek, indinavir, vese szerek, levodopa, nikardipin, a nikotintartalmú termékek (mint például a cigaretta, szivar, bagó, vagy nikotin tapasz), progeszteron, protonpumpagátlók (PPI), és szalicilátok.

Mellrákmegelőzés

A C-vitamin nagy dózisban zavarhatja a vérhígító hatását antikoaguláns és trombocita-gyógynövény és kiegészítők.

Burns

A C-vitamin befolyásolhatja a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, ha a gyógynövények vagy kiegészítőket is befolyásolhatja a vércukorszintet. Vércukorszintjét felügyelet és dózisok módosítására lehet szükség.

rák megelőzés

A C-vitamin befolyásolhatja a vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógynövényeket vagy kiegészítőket, amelyek befolyásolják a vérnyomást.

Rák kezelésére

kemoterápia adjunktus

A C-vitamin is kölcsönhatásba léphet acerola, savanyító gyógynövények és kiegészítők, reduktáz inhibitorok, savkötők, antibiotikumok, rákellenes gyógynövény és kiegészítők, antioxidánsok, antiretrovirális Cherokee csipkebogyó, koleszterinszint-csökkentő gyógynövények és kiegészítők, króm, réz, szőlőmag kivonat, grapefruit, gyógynövények és kiegészítők a Parkinson-kór, gyógynövények és kiegészítők, amelyek befolyásolják az immunrendszert, gyógynövények és kiegészítők, amelyek növelik a vizelet áramlását, gyógynövények és kiegészítők használt asztma, gyógynövények és kiegészítők használt fogamzásgátló, gyógynövények és kiegészítők használt a szív, tüdő, gyomor és a belekben, gyógynövények és kiegészítők használt fogak, a szem vagy a bőr, gyógynövények és kiegészítők szabályozására használnak pulzusszám, hormonális gyógynövények és kiegészítők, a vas, a vese gyógynövények és kiegészítők, lutein, niacin, fitoösztrogének, phytoprogesterones, szalicilátok, dohány, vizelet savanyító gyógynövények és kiegészítők, valamint B12 és E.

Ez az információ az alapja egy szisztematikus áttekintés szerkesztett és lektorált által hozzájárulnak az Natural standard Research Collaboration ().

monográfia módszertan

Sav ascorbique (francia) Sav cévitamique (francia) Sav iso-ascorbique (francia) Sav L-ascorbique (francia), Acido ascórbico (spanyol), skorbutellenes vitamin, aszkorbinsav, aszkorbinsav de kalcium, aszkorbát de nátrium, aszkorbinsav ( AA), aszkorbil-palmitát, a kalcium-aszkorbát, cevitamic sav, izo-aszkorbinsav, L-aszkorbinsav, magnézium-aszkorbát, palmitát d’aszkorbil (francia), szelén-aszkorbát, nátrium-aszkorbát, Vitamina C (spanyol), vitamin antiscorbutique (francia) , C-vitamin (francia).

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

Elkerülése érdekében, ha érzékeny vagy allergiás valamelyik összetevőjére jelenlévő C-vitamin termékek.

A C-vitamin általában biztonságosnak tekinthető mennyiségben normálisan nyert élelmiszerek. A C-vitamin-kiegészítők általában szintén biztonságosnak tekinthetők a legtöbb egyén ajánlott mennyiség.

A C-vitamin okozhat hasi görcsök vagy fájdalom, mellkasi fájdalom, fogászati ​​erózió, szédülés, hasmenés, gyengeség, fáradtság, kipirulás, bél elzáródás, fejfájás, gyomorégés, fokozott a tüdőrák, a megnövekedett kockázata a Parkinson-kór, gyulladt nyelőcső, az injekció helyén fellépő kellemetlen , hányinger, vörösvérsejt szövődmények, viszketés vagy irritáció, lassítja az állóképességi edzés, megvastagodott erek szívéhez közel, a húgyúti szövődmények és hányás.

Nagy dózisú C-vitamin összefüggésbe hozták több káros hatásokat. Ezek közé tartoznak a véralvadást, a halál (szívvel kapcsolatos), vesekő, pro-oxidáns hatása, problémák az emésztőrendszer, és a vörösvértest pusztulás. Azokban az esetekben, toxicitás miatt masszív lenyeléséből C-vitamin, kényszerű folyadékok, és diurézis előnyös lehet.

Használja óvatosan a krónikus, nagy dózisban. Egészséges felnőttek, akik krónikus nagy dózisú C-vitamin tapasztalhatnak a vér alacsony C-vitamin szint, amikor abbahagyták a nagy adagok és a normál bevitel.

A C-vitamin magas dózisban úgy tűnik, hogy zavarja a vérhígító hatását az antikoagulánsok, mint a warfarin. Óvatosan kell eljárni az emberek, hogy vérzékenységben vagy gyógyszereket szedők, amelyek befolyásolják a vérzés. Adagmódosítások lehet szükség.

A C-vitamin befolyásolhatja a vércukorszintet. Óvatosság ajánlott cukorbetegek vagy hipoglikémia és a gyógyszereket szedők, gyógynövények, vagy kiegészítőket, amelyek befolyásolják a vércukorszintet. Vércukorszintjét ellenőrizni kell az egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

A C-vitamin növelheti a vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az emberek a magas vérnyomás.

Használja óvatosan rákos betegek (például tüdő), a szürkehályog, a glükóz-6-foszfát dehidrogenáz hiányban, a vérszegénység és a kapcsolódó feltételeket, zavarok a bélben, vesekő, vagy a sarlósejtes anémia.

Használja óvatosan emberek angioplasztika után és terhes nők kockázata a magas vérnyomás a terhesség alatt.

Használja óvatosan nagyobb mint az ajánlott adag szoptató nők esetében.

Használja óvatosan emberek antibiotikumok, rákellenes szerek, HIV gyógyszerek, barbiturátok, ösztrogének, flufenazin vagy vaspótló.

A krónikus vénás elégtelenség

Vastagbél rák

Használja injektált C-vitamin óvatosan, különösen nagy adagokban, mert vezethet vesefunkciót problémákat.

Használja a C-vitamin tabletta óvatosan, mert a fogászati ​​erózió előfordulhat rágás C-vitamin tablettát gyakran.

Kerüljük az emberek ismert allergia vagy érzékenység bármely összetevőjére C-vitamin termékek.

Kerülje a nagy dózisú C-vitamin emberek súlyosbított fokozott sav, például előrehaladott májbetegségben, köszvény, olyan betegség, amikor a vesék nem távolítanak el extra sav a szervezetben, vagy egy betegség korai bontása a vörösvértestek.

Kerülje a nagy dózisú C-vitamin emberek veseelégtelenség vagy szedők szerek, amelyek károsíthatják a vesét.

A C-vitamin bevitel az élelmiszer általában biztonságosnak tekinthető Terhesség és szoptatás alatt.

Használja óvatosan nagyobb mint az ajánlott adag a várandós és szoptató nők esetében.

Használja a C-vitamin óvatosan a veszélyeztetettek a magas vérnyomás a terhesség alatt.

Megfázás kezelésére

Komplex regionális fájdalom szindróma

Cisztás fibrózis

Elmebaj

Diabetikus szembetegség

Méhnyálkahártya rák megelőzésében

Erythropoietikus protoporphyria (EPP)

Gyakorlat hasznosítás

Termékenység

epehólyag-betegség

szívbetegségek

H. pylori fertőzés

Magas vérnyomás

Magas koleszterin

HIV (átvitel)

Ischaemiás szívbetegség

Vesebetegség

ólomtoxicitás

Az élet meghosszabbítása

Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud LL, et al. Antioxidáns-kiegészítők megelőzésére mortalitás egészséges résztvevők és az emberek a különböző betegségek. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,3: CD007176.; Coombes JS és Fassett RG. Antioxidáns terápia hemodialízis emberek: rendszeres felülvizsgálatát. Kidney Int 2012,81 (3): 233-246., Cortes-Jofre M, Rueda JR, Corsini-Munoz G, et al. Kábítószer megelőzésére tüdőrák az egészséges emberek. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,10: CD002141.; Dror DK és Allen LH. Beavatkozások B6-, B12 és C a terhesség alatt. Paediatr.Perinat.Epidemiol. 2012,26 Suppl 1: 55-74., Evans JR és Lawrenson JG. Antioxidáns vitamin és ásványi anyag-kiegészítők, a folyamatot lassítja az időskori makula degeneráció. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,11: CD000254. Harrison FE. Kritikus felülvizsgálatára C-vitamin megelőzésére életkorral összefüggő kognitív hanyatlás és az Alzheimer-kór. J Alzheimers.Dis. 2012,29 (4): 711-726., Hemilä H és Chalker E. C-vitamin megelőzésére és kezelésére a nátha. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2013,1: CD000980.; Hovdenak N és Haram K. hatása ásványi anyag és vitamin-kiegészítők terhesség kimenetelét. Eur.J Obstet.Gynecol.Reprod.Biol. 2012,164 (2): 127-132.>; Juraschek SP, Guallar E, Appel LJ, et al. Hatásai C-vitamin van a vérnyomásra: meta-analízis a randomizált, kontrollált vizsgálatok. Am J Clin.Nutr 2012,95 (5): 1079-1088., Konrad G és Katz A. Vannak gyógyszerek korlátozás a FOBT szükséges ?: gyakorlati tanácsokat alapuló szisztematikus irodalmi áttekintés. Can.Fam.Physician 2012,58 (9): 939-948., Levis S és Theodore G. összefoglalása AHRQ összehasonlító hatékonyságának felülvizsgálata kezelés megelőzése csonttörések férfiak és nők alacsony csontsűrűség vagy a csontritkulás: frissítés a 2007-es jelentés . J Manag.Care Pharm 2012,18 (4 Suppl B): S1-15., Li H, Zou Y és Ding G. Étrendi tényezők kapcsolódó fogászati ​​erózió: a meta-analízis. PLoS.One. 2012,7 (8): e42626.; Morris MC, Beckett LA, Scherr PA, et al. Az E-vitamin és C-vitamin-kiegészítő használata és a kockázati esemény Alzheimer-kór. Alzheimer Dis.Assoc.Disord. 1998,12 (3): 121-126., Perez L, Heim L, Sherzai A, et al. Táplálkozás és a vaszkuláris demencia. J Nutr Health Aging 2012,16 (4): 319-324.; Vodopivec-Jamsek V, de Jongh T, Gurol-Urganci I, et al. Mobiltelefon üzenetküldés megelőző egészségügyi ellátás. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,12: CD007457.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés

Májbetegség

Tüdő betegség

metabolikus rendellenességek

nitrát tolerancia

Tápanyagellátását (csecsemők)

Parkinson kór

Fizikai munka kapacitás

A plakk (a fogakon)

Tüdőgyulladás (megelőzés)

Terhesség

felfekvések

Prosztata rák

A proteinuria (albuminuria)

Bőr öregedése (ráncok)

bőrbetegségek

Skin által okozott kár a nap

Bőr pigmentációs rendellenességek

a stroke megelőzésében

Tetanusz

A 2. típusú cukorbetegség

Hüvelygyulladás (gyulladás a hüvely)

Szürkehályog (szembetegség)

Megfázás megelőzése (általános)

Szívbetegség megelőzés

Felhasználása A hagyomány vagy elmélet