amit tudni kell laktóz intolerancia

Amit tudni kell laktóz intolerancia

Mi laktóz?

Mi laktóz ?; Mi laktóz intolerancia ?; Bárkinek lehet laktóz intolerancia ?; Milyen tünetei vannak a laktóz intolerancia ?; Hogyan laktóz intolerancia befolyásolja az egészségi ?; Hogyan orvosom tudom, ha van laktóz intolerancia ?; Mennyi laktóz van ?; Mit tehetek, ha van laktóz intolerancia ?; Evés, Diéta és Táplálkozás; A kalcium és a D-vitamin; Honnan tudhatom, hogy egy élelmiszer vagy gyógyszer van laktóz ?; Rámutat arra, Emlékezz;

Laktóz intolerancia azt jelenti, hogy a tünetek, mint a puffadás, hasmenés, és a gáz után van a tej és tejtermékek.

Ha a vékonybél nem termel sok laktáz, akkor nem törik le sok laktózt. Laktóz, hogy nem bomlik le megy a vastagbél. A vastagbél olyan szerv, amely elnyeli a vizet széken, és megváltoztatja azt a folyadékból szilárd formában. Ebben a vastagbél baktériumok, amelyek általában él a vastagbélben lebontják a laktózt, és hozzon létre a folyadék és a gáz, ami azt, hogy a tünetek.

Az oka az alacsony laktáz a vékonybélben a következők lehetnek

Mi laktóz intolerancia?

Az emésztőrendszer

Egyes emberek, a vékonybél egyre kevesebb laktáz-tól körülbelül 2 év, ami ahhoz vezethet, hogy tünetei a laktóz intolerancia. Más emberek kezdenek a tünetek később, amikor tizenéves vagy felnőtt után .; Fertőzés, betegség, vagy más problémák károsítja a vékonybél is okozhat alacsony laktáz szinten. Alacsony laktáz szintje okozhatja, hogy lesz laktóz intolerancia, amíg a vékonybél gyógyít .; Mivel született korai okozhat babák laktóz érzékenynek lenni egy rövid idő után ők születtek .; Az egy ritka formája a laktóz intolerancia, a vékonybél termel kevés vagy semmilyen laktáz enzim a születéstől.

Nem minden az alacsony laktáz szintje tünetei. Ha a tünetek, akkor laktóz intolerancia.

Afroamerikaiak; Amerikai indiánok; Spanyolok / latinok; ázsiai amerikaiak

A legtöbb ember, akik laktóz intolerancia lehet némi tejet vagy tejterméket, és nincsenek tünetei. A laktóz mennyisége, amely tüneteket okoz eltér egyénenként.

Az emberek gyakran összekeverik laktóz intolerancia a tej allergia. Míg a laktóz-intolerancia egy emésztési probléma, egy tej allergia a reakció a szervezet immunrendszerét, hogy egy vagy több tejfehérjét. Ha van egy tej-allergia, amelynek még egy kis mennyiségű tej vagy tejtermék életveszélyes lehet. A tej allergia leggyakrabban fordul elő az első életévben. Laktóz intolerancia gyakrabban fordul elő a tizenéveseken vagy felnőttkorban.

puffadás, teltségérzet vagy duzzanat, a hasa; fáj a hasa; hasmenés; gáz; hányinger

Bárki lehet a laktóz-intolerancia. Az Egyesült Államokban, néhány ember nagyobb valószínűséggel laktóz intolerancia, beleértve

ellenőrzi puffadás a has; használ sztetoszkóppal hallgatni hangokat belül hasad; csapok a hasán, hogy ellenőrizze a gyengédség vagy fájdalom

Emberek európai örökség a legkevésbé valószínű, hogy laktóz intolerancia.

Gyakori tünetei a laktóz intolerancia közé

Lehet érezni a tünetek 30 perc és 2 óra után van a tej és tejtermékek. Lehet, hogy enyhe vagy súlyos tünetek.

Bárkinek lehet laktóz intolerancia?

Amellett, hogy a kellemetlen tüneteket, lehet, hogy baj kap elég tápanyagot, mint például a kalcium és D-vitamin Tej és tejtermék kalciumforrás. A kalcium ásványi anyag a szervezetnek szüksége van az erős csontok és fogak. Ha nem kap elég kalciumot, idővel a csontok kevésbé sűrű és törékenyek.

Az orvos megpróbálja kideríteni, ha laktóz intolerancia, az alábbi

Miután kivette a történelem és a fizikális vizsgálat elvégzése, az orvos kérheti, hogy ne kelljen a tej és tejtermékek, hogy ha a tünetek elmúlnak. Ha a tünetek nem szűnnek meg, orvosa elrendelheti a következő vizsgálatokat

A legtöbb ember a laktóz intolerancia enni, vagy inni egy laktóz tünetek nélkül. Különböző emberek különböző mennyiségű laktózt. Például, egy személy súlyos tünetek ivás után egy kis tejet. Egy másik személy lehet inni a nagy mennyiségű tünetek nélkül. Egyesek egyszerűen enni joghurtot és kemény sajtok, mint a cheddar és a svájci, a többi tejtermék okoz számukra, hogy a tünetek.

Kutatások azt mutatják, hogy sok ember lehet a laktóz mennyiségét 1 csésze tej az egyik ülésen tünetmentes, vagy csak kisebb tüneteket. Akkor lehet, hogy több laktózt, ha azt étkezés közben, vagy kis mennyiségben a nap folyamán.

Sokan, akik laktóz-intolerancia nem kell, hogy ne a tej és tejtermékek teljesen. Ha elkerülni a tej és tejtermékek teljesen, akkor lehet, hogy a kevesebb kalciumot és D-vitamint, mint amire szüksége van.

Ha laktóz-intolerancia, akkor módosíthatja, hogy mit eszik és iszik. Néhány ember csak akkor kell, hogy kevesebb laktózt tartalmaz. Mások lehet, hogy elkerüljük a laktóz teljesen. Termékek, amelyek laktáz segít néhány ember.

Milyen tünetei vannak a laktóz intolerancia?

Beszélje meg orvosával, hogy a táplálkozási tervet. A diétás terv segít kezelni a tüneteket, laktóz intolerancia, és kap elég tápanyagot. Ha egy gyermek laktóz intolerancia, kövesse a diéta, hogy a gyermek orvosa javasolja.

Hidrogén kilégzési teszt. Ez a teszt ellenőrzi az összeg egy gáz nevű hidrogén a levegőt. Normális esetben az ember levegőt csak igen kis mennyiségű hidrogén étkezés után laktóz és a szervezet lebontja le. Laktóz, hogy a szervezet nem bomlik le okainak nagy mennyiségű hidrogént a levegőt. Ehhez a vizsgálathoz, hogy van egy italra egy ismert mennyiségű laktózt. Az orvos arra kéri, hogy lélegezni egy léggömb típusú tartály, amely méri a hidrogén. Az orvos általában elvégzi ezt a vizsgálatot a kórházban, az ambuláns. Dohányzás, illetve bizonyos élelmiszerek és gyógyszerek befolyásolhatják az eredményeket. Kezelőorvosa fogja megmondani, hogy milyen élelmiszerek és gyógyszerek el kell kerülni a vizsgálat előtt .; Széklet savasság teszt. Ha a szervezet nem lebontani a laktózt, a laktóz teremt sav. A széklet savasság teszt méri a sav mennyisége a székletben egy székletürítés. Az orvosok néha használja ezt a tesztet a csecsemők és a kisgyermekek. Az orvos ad egy konténert, hogy vigye haza a fogása és tárolására a gyermek a széklet. Meg kell majd vissza a mintát az orvos, és az orvos küldje el a laboratóriumi vizsgálatra.

joghurt; kemény sajtok, mint a cheddar és a svájci

hal puha csontok, mint a konzerv lazac vagy a szardínia, brokkoli és más zöld leveles zöldségek; narancs; mandula, brazil dió, és a szárított bab; tofu; termékek a címkével hozzáadott kalcium, mint például a gabonafélék, gyümölcslevek, és szójatej

jégkrém; krém; vaj; sajt; túró; joghurt

kenyér és egyéb sütőipari termékek; gofri, palacsinta, keksz, és a cookie-k, valamint a keverékek, hogy azok; elkészítve vagy fagyasztott reggeli ételek, mint a fánk, fagyasztott gofri és palacsinta, kenyérpirító péksüteményeket, valamint édes tekercs; dobozos reggeli gabonapelyhek; instant burgonyát, levesek, és a reggeli italok; chips, kukorica chips és egyéb csomagolt ételek; előkészített húsok, például a szalonna, kolbász, virsli, és ebéd húsok; margarin; salátaöntetek; folyékony és por alakú tej alapú ételhelyettesítők; fehérje porok és rudak; cukorkák; nondairy folyékony és por alakú kávé tejszín; nondairy felvert öntetek

Tej és tejtermékek. Akkor lehet, hogy a tej és a tejtermékek tünetek nélkül, ha

Hogyan laktóz intolerancia befolyásolja az egészségemet?

Laktózmentes és laktózmentes csökken a tej és tejtermékek. Megtalálható laktózmentes és laktózmentes csökken a tej és tejtermékek, a bolt. Ezek a termékek ugyanolyan egészséges az Ön, mint a rendszeres tej és tejtermékek.

tej; laktóz; savó; túró; tej-termékek; zsírmentes száraz tejpor; tejszárazanyagból-másik neve száraz tejpor

vényköteles gyógyszerek, mint például a fogamzásgátló tabletták; over-the-counter gyógyszereket, mint például a termékek kezelésére gyomorsav és a gáz

A tejcukor a cukrot találtak a tej és tejtermékek .; Laktóz intolerancia azt jelenti, hogy a tünetek, mint a puffadás, hasmenés, és a gáz után van a tej és tejtermékek .; Az orvos megpróbálja kideríteni, ha laktóz intolerancia egy orvosi, család, és a diéta a történelem, a fizikális vizsgálat és az orvosi vizsgálatok .; A legtöbb ember a laktóz intolerancia enni, vagy inni egy laktóz tünetek nélkül .; Ha laktóz-intolerancia, akkor módosíthatja, hogy mit eszik és iszik. Néhány ember csak akkor kell, hogy kevesebb laktózt tartalmaz. Mások lehet, hogy elkerüljük a laktóz teljesen .; Beszéljen orvosával arról, hogyan lehet elegendő tápanyagot, beleértve a kalcium és D-vitamin-a diéta, vagy a gyermek étrend. Kérdezd meg, akkor is figyelembe kell kiegészítést kap elég kalciumot és D-vitamint Biztonsági okokból, beszéljen orvosával, mielőtt étrend-kiegészítők vagy egyéb nonmainstream gyógyszert együtt vagy azok helyett a kezelés az orvos által előírt .; A laktóz a sok élelmiszer-ipari termékek és egyes gyógyszerek.

Laktáz termékeket. Használhatja laktáz tabletta és csepp, ha van a tej és tejtermékek. A laktáz enzim lebontja a laktózt az élelmiszerekben. Segítségével laktáz tabletta vagy cseppek segítségével tüneteinek megelőzésére a laktóz intolerancia. Beszélje meg orvosával, mielőtt ezeket a termékeket. Egyesek, mint például a kisgyermekek és a terhes és szoptató nők, nem lehet tudni, hogy ezeket a termékeket.

Ha laktóz intolerancia, győződjön meg róla, hogy elég kalciumot naponta. Tej és tejtermékek a leggyakoribb forrásai a kalcium. Egyéb élelmiszerek, amelyek tartalmaznak kalciumot tartalmaznak

A D-vitamin segít a szervezetnek befogadni és használni a kalciumot. Ügyeljen arra, hogy enni élelmiszerek tartalmaznak D-vitamint, mint a tojás, a máj, és bizonyos fajta halak, mint a lazac. Továbbá, hogy kint a napsütésben segít a szervezetnek, hogy a D-vitamin Egyes vállalatok hozzá a D-vitamin a tej és tejtermékek. Ha meg tudja inni kis mennyiségű tej vagy enni joghurtot, válassza ki azokat, amelyek a D-vitamin hozzá.

Beszéljen orvosával arról, hogyan lehet elegendő tápanyagot, beleértve a kalcium és D-vitamin-a diéta, vagy a gyermek étrend. Kérdezd meg, akkor is figyelembe kell kiegészítést kap elég kalciumot és D-vitamin

Biztonsági okokból, beszéljen orvosával, mielőtt étrend-kiegészítők vagy egyéb nonmainstream gyógyszert együtt vagy azok helyett a kezelés az orvos által előírt. Bővebben a www.ods.odernment és www.nccamernment.

Hogyan orvosom tudja, ha én laktóz intolerancia?

Mennyi laktóz lehet?

A laktóz a sok élelmiszer-ipari termékek és egyes gyógyszerek.

A laktóz a tej és az összes élelmiszerre tejjel készült, mint például a

Mit tehetek, ha én laktóz intolerancia?

Ritkán, laktóz érzékenyeknek van még zavarta a kis mennyiségű laktózt. Egyes dobozos, konzerv, fagyasztott, csomagolt, és kész élelmiszerek tartalmaznak kis mennyiségben laktózt. Ezek az ételek tartalmaznak

Étkezés, Étrend, és Táplálkozás

Keresse bizonyos szavakat az élelmiszerek címkéin. Jelentenek ezek a szavak az élelmiszer laktóz

Néhány gyógyszer laktózt tartalmaz, beleértve a

Ezek a gyógyszerek a leggyakrabban okoznak tüneteket a súlyos laktóz-intolerancia. Ha laktóz-intolerancia, kérdezze meg orvosát, ha a gyógyszer laktózt tartalmaz.

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

A kalcium és a D-vitamin

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Honnan tudhatom, hogy egy élelmiszer vagy gyógyszer laktóz?

Rámutat arra, Emlékezz

A szó Guide

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; Rachel Fisher, M., M.P.H. R. D. Jean Pennington, Ph.D., Division of Nutrition Research Koordinációs, mány

június 2014