amit tudni kell a vesekő

Amit tudni kell a vesekövek

Mi az a vesekő?

Mi a vesekő ?; Mi a húgyúti ?; Mi okozza a vesekő ?; Milyen típusú vesekő ?; Mit vesekő kinéznie ?; Milyen tünetei vannak a vesekő ?; Mikor kell orvost kell hívni ?; Hogyan vesekő diagnosztizáltak ?; Hogyan vesekő kezeljük ?; Hogyan előzhető meg a vesekő ?; Evés, Diéta és Táplálkozás; Rámutat arra, Emlékezz;

A vese * kő egy szilárd anyagdarab képező egy vese, ha magas a bizonyos anyagok a vizeletben. Ezek az anyagok általában megtalálható a vizeletben, és nem okoz problémát az alacsonyabb szinteken.

A kő tartózkodhat a vese- vagy utazik le a húgyutakban. Vesekő mérete változhat. Egy kis kő átadhatják saját, ami kevés vagy semmilyen fájdalmat. Egy nagyobb kő is elakad mentén a húgyutakban. Egy kő, amely beszorul képes blokkolni a vizelet áramlását, mely súlyos fájdalom vagy vérzés.

A húgyúti a szervezet vízelvezető rendszer eltávolítja a hulladékok és extra víz. A húgyúti tartoznak a két vese, két ureter, húgyhólyag és húgycső. A vesék két bab alakú szervek, egyenként körülbelül akkora, mint egy ököl. Ezek található, közel a közepén a hátsó, csak alul a bordák, egy mindkét oldalán a gerinc. Minden nap, a két vesét folyamat mintegy 200 liter vért termelni 1-2 liter vizelet, tagjai hulladékok és extra víz. A vizelet folyik a veséből a húgyhólyagba csövön keresztül az úgynevezett húgyvezetékekben.

Mi a húgyúti?

A hólyag a vizelet tárolására, amíg elengedve a vizelés. Amikor a hólyag kiürül, a vizelet folyik ki a test egy csövön keresztül az úgynevezett húgycső alján a húgyhólyag.

olyan állapot, amely befolyásolja anyagok szintjét a vizeletben okozhat kövek alkotnak; a családjában a vesekő; ismétlődő vagy visszatérő húgyúti fertőzések; elzáródása húgyúti; emésztési problémák

Vesekő a vesében, húgyvezeték és a húgyhólyag

A leggyakoribb típusú kövek tartalmaznak kalciumot. A kalcium normális része az egészséges táplálkozás. Kalcium hogy nem használják a csontok és az izmok megy a vesére. A legtöbb ember, a vese pirul ki az extra kalcium a többi a vizelettel. Emberek, akik kalcium kövek tartani a kalciumot a vesékben. A kalcium, hogy marad mögött csatlakozik más hulladékok köveket alkotnak. Az emberek már a kalcium-oxalát és kalcium-foszfát kövek. Kalcium-oxalát kövek sokkal gyakoribbak .; A húgysav kő képezheti, ha a vizeletben túl sok sav. Emberek, akik esznek sok húst, halat és kagylókat is kap húgykősavkövek .; A struvit kő képezheti, miután egy vese-fertőzés .; Cisztin kövek származhat egy genetikai rendellenesség, vagyis a probléma át a szülőtől a gyermek. A rendellenesség okozza cisztin szivárog át a vese és a vizeletbe.

Vesekő által okozott magas kalciumszint, oxalát, és a foszfor a vizeletben. Egyes élelmiszerek okozhat vesekövet bizonyos embereket. Lehet nagyobb a valószínűsége, hogy a vesekő, ha van

Ön is nagyobb valószínűséggel kap egy vesekő, ha nem iszik elég folyadékot, vagy ha Ön bizonyos gyógyszereket.

fájdalom vizelés közben; vér jelenléte a vizeletben; éles fájdalmat érez a hátában vagy a has alsó részén -az terület között, a mellkas és a csípő

extrém hát- vagy alhas, hogy nem fog menni; vér a vizeletben; láz és hidegrázás; hányás; vizelet hogy büdös vagy zavaros állagú; fájdalmas vizeletürítés

Az orvosok azt találták, négy fő típusa a vesekő

Vesekő változó méretű és alakú. Stones lehet kisebb, mint egy homokszem vagy akkora, mint egy gyöngyszem. Egyes kövek még olyan nagy, mint a golflabda. Kövek lehet sima vagy egyenetlen, és általában a sárga vagy barna.

Vesekő változó méretű és alakú. Ezek a kövek nem a tényleges méret.

Mi okozza a vesekő?

Lehet, hogy a vesekő, ha

A fájdalom lehet az utolsó egy rövid vagy hosszú ideig. Előfordulhat hányinger és hányás a fájdalmat.

Ha van egy kis kő, amely átmegy a saját könnyen lehet, hogy nem a tünetek egyáltalán.

Meg kell hívni egy orvost, ha az alábbiak közül bármelyik

Ezek a problémák azt jelentheti, hogy van egy vesekő, vagy egy súlyos állapot.

Diagnosztizálni vesekő, orvosa fogja tenni a fizikális vizsgálat és kérdezni a kórtörténetét. Az orvos kérheti, ha a családjában előfordult vesekő és a diéta, emésztési problémák, és más egészségügyi problémák. Az orvos végezhet vizelet, vér, és a képalkotó vizsgálatok a diagnosztizálás befejezéséhez.

A kezelés a vesekő általában attól függ, méretük és mit készülnek. Vesekő lehet kezelni a szokásos orvos vagy egy urológus -a orvos, aki specializálódott a húgyutak. Szükség lehet a kezelés, ha a tünetek, vagy ha a vesekő blokkolja az húgyúti. Kis kövek általában nem igényelnek kezelést. Mégis, akkor szükség lehet a fájdalom gyógyszer. Azt is meg kell inni sok folyadékot segítségével mozog a kő mellett. Ha a hányás gyakran, vagy nem iszik elég folyadékot, akkor kell menni a kórházba, és kap folyadékot egy tűt a karját.

Ha van egy nagy vesekő vagy húgyúti van tiltva, az urológus eltávolíthatja a kő vagy feldaraboljuk apró darabokra, a következő kezelések

Milyen típusú vesekő?

Ureteroscopy

Vizeletvizsgálat tudja mutatni, hogy van egy fertőzés, vagy a vizelete olyan anyagokat tartalmaz, amelyek a kövek .; A vérvizsgálat megmutatja okozó problémák vesekő .; Képalkotó vizsgálatok segítségével határozható meg a helyét a vesekő a szervezetben. A vizsgálatok azt is képes megmutatni, hogy a problémákat okozott vesekő kialakulását.

Lökéshullám kőzúzó. Az urológus használhat lökéshullám gép, hogy leverjék a vesekő. A lökéshullámok megy a gép a tested. A kisebb darabokra a kő, akkor átmennek a húgyúti .; Ureteroscopy. Az urológus használ hosszú, csőszerű eszköz egy szemlencse, úgynevezett ureteroszkóp, hogy megtalálják a kő. A szerszám táplálják be a húgycsőbe, és át a hólyagból a ureter. Ha a kő található, az urológus eltávolíthatja azt, vagy törni kisebb darabokra lézer energiáját .; Ureteroscopy; Percutan nephrolithotomia. Az urológus használ vezetékes vékony megtekintési eszköz, úgynevezett nephroscope, hogy keresse meg és távolítsa el a követ. Az eszköz táplálja közvetlenül a vese útján egy kis vágás történt a hátad. A nagyobb kövek, lökéshullámok is lehet használni, hogy megtörjék a kő kisebb darabokra.

folyadékok; nátrium; állati fehérje; kalcium; oxalát

nátriumbevitel csökkentésére; csökkentse az állati fehérje, mint a hús, a tojás és a hal; kap elég kalciumot a táplálékból vagy kiegészítő adag kalciumot étellel; elkerüljék élelmiszerek magas oxalát, mint a spenót, rebarbara, dió, és búzakorpa

nátriumbevitel csökkentésére; csökkentse az állati fehérje; kap elég kalciumot a táplálékból vagy kiegészítő adag kalciumot étellel

Mit vesekő néz ki?

Vesekő megelőzésére, meg kell tudni, hogy mi okozta a vesekő. Az orvos kérheti, hogy megpróbálja elkapni a vesekő, amint áthalad a vizeletben. A vesekő is el kell küldeni a laborba, hogy megtudja, milyen típusú kő van. Ha a kezelés a kórházban, és az orvos eltávolítja a kő, akkor is meg kell küldeni a laboratóriumi vizsgálatra.

limit állati fehérje

fájdalom vizelés közben; vér jelenléte a vizeletben; éles fájdalmat érez a hátában vagy a has alsó részén

Az orvos kérheti, hogy begyűjtse a vizelet után 24 órán át a kő volt sikeres vagy eltávolították. Orvosa ezután mérni, hogy mennyi vizelet termel egy nap és ásványianyag-szint a vizeletben. Ön nagyobb valószínűséggel a kövek, ha nem termel elegendő vizeletet minden nap, vagy problémája van az ásványi szinten.

Ha már tudja, hogy milyen típusú vesekő meg kellett, akkor változtatni az étkezési, diéta, táplálkozás és gyógyszereket szed, hogy megakadályozzák a jövőbeni vesekő.

Segíthet a vesekő megelőzésére azáltal, hogy megváltoztatja mennyit fogyaszt az alábbi

Iszik elég folyadékot minden nap a legjobb módja annak, hogy segít megelőzni a legtöbb vesekő. Meg kell inni 2-3 liter folyadékot naponta. Ha lenne cisztin kövek, akkor lehet, hogy igyon még.

Bár a víz a legjobb, egyéb folyadékok is segít megelőzni a vesekő, mint a narancslé vagy limonádé. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató, ha nem tud inni az ajánlott összeg miatt más egészségügyi problémák, mint például a vizelet-inkontinencia, gyakori vizelés, vagy veseelégtelenség.

Milyen tünetei vannak a vesekő?

Meg kell inni 2-3 liter folyadékot naponta.

Mikor kell hívni egy orvost?

Tudod, hogy a következő változás a diéta típusa alapján vesekő meg kellett

További információk, hogyan változik a diéta befolyásolja vesekőképződés biztosított theernment egészségügyi témában, diéta Vesekő megelőzés.

Hogyan vesekő diagnosztizáltak?

Hogyan vesekő kezelni?

Az orvosa gyógyszereket típusa alapján vesekő meg kellett és bármilyen egészségügyi probléma van, hogy neked nagyobb valószínűséggel alkotnak egy kő.

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Hogyan előzhető meg a vesekő?

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

Étkezés, Étrend, és Táplálkozás

Rámutat arra, Emlékezz

A szó Guide

Theernment szeretnék köszönetet mondani; John Asplin, MD, a University of Chicago kórházak, Anne Gaddy, Zákeus Free Clinic, Pamela Grigsby, PA, Washington Nefrológiai Associates, Charlotte Szromba, MSN, RN, CNN, The University of Chicago kórházak, Judith Thomas, American Society of Nephrology Gail Wick, RN, BSN, amerikai Nefrológiai Ápolók Szövetsége

július 2013