amit tudni kell a hepatitis C

Hepatitis * C egy vírus, vagy fertőzés, ami miatt májbetegség és a gyulladás a májban. Vírusok okozhatnak betegséget. Például, az influenza vírus okozza. Az emberek is át vírusok egymással.

Amit tudni kell a hepatitis C

Mi hepatitis C?

Mi hepatitis C ?; Mi a máj ?; Ki kapja a hepatitis C ?; Hogy kapok hepatitis C ?; Milyen tünetei vannak a hepatitis C ?; Mi az akut hepatitis C ?; Mi a krónikus hepatitis C ?; Hogyan diagnosztizálják hepatitis C ?; Hogyan hepatitis C kezeljük ?; Hogyan kerülhető el a szerzés hepatitis C ?; Mi a teendő, ha úgy gondolom, már a kapcsolatot a hepatitis C vírus ?; Evés, Diéta és Táplálkozás; Rámutat arra, Emlékezz;

A gyulladás duzzanat fordul elő, hogy amikor a test szövetei sebesülsz vagy fertőzött. A gyulladás okozhat szervek nem működnek megfelelően.

A máj egy olyan szerv, amely nem sok fontos dolgot. Nem élhet máj nélkül.

A hepatitis C vírus, vagy fertőzés, ami miatt májbetegség és a gyulladás a májban.

Mi a máj?

A máj

eltávolítja a káros vegyi anyagok a vérből; A fertőzések elleni; segít emésztés; tárolja tápanyagok és vitaminok; tárolja az energiát

született egy anya a hepatitis C; vannak vérrel vagy fertőzött tűk munkahelyi már több, mint egy szexuális partner az elmúlt 6 hónapban, vagy akiknek kórtörténetében szexuális úton terjedő betegség; vesedialízisben-folyamata szűrési hulladékok és extra vizet a szervezetből eltérő eszközökkel a vesékben HIV fertőzött; injektált illegális kábítószerek; volt tetoválással vagy testékszerek; dolgoznak vagy élnek a börtönben; volt egy vérátömlesztés vagy szervátültetés előtt július 1992; Van vérzékenység és kapott alvadási faktor 1987 előtt

Bárki lehet a hepatitisz C, de ezek inkább olyan emberek, akik

Továbbá, a férfiakkal nemi életet élő férfiak nagyobb valószínűséggel kap hepatitis C

születik, hogy egy anya a hepatitis C; kapok egy véletlen kibír egy tűt használtak a fertőzött személy; védekezés nélküli szex egy fertőzött személy; amelynek vérrel vagy nyílt sebek egy fertőzött személy; megosztás kábítószer tű vagy más drog anyag egy fertőzött személy; hogy tetovált, vagy áttört sterilizálatlan eszközöket használtak a fertőzött személy; használatával a fertőzött személy borotva, fogkefe, vagy köröm olló

Lehet kapni a hepatitis C érintkezés útján a fertőzött személy vérében. Ez érintkezés esetén a

kezet vagy kézen fogva egy fertőzött személy; hogy köhögött vagy tüsszentett a fertőzött személy által; átölelve a fertőzött személy; ül mellette egy fertőzött személy; megosztás kanál, villa és más evőeszközök; ivóvíz vagy étkezés

Lehet kapni a hepatitis C-re közös kábítószer tű vagy más drog anyag egy fertőzött személy.

Ha nem kap a hepatitis C-re

A csecsemő nem tud a hepatitis C-re az anyatejbe.

Ki kapja a hepatitis C?

A legtöbb ember nem olyan tünetek, amíg a hepatitis C vírus okoz májkárosodást, amely akár 10 vagy több éve, hogy megtörténjen. Mások lehet, hogy egy vagy több a következő tünetek

Amikor a tünetek a hepatitis C fordul elő, lehet kezdeni 1-3 hónappal való érintkezés után a vírussal. Forduljon orvoshoz azonnal, ha vagy egy gyermek a gondozás tünetei vannak a hepatitis C

Akut hepatitis C egy rövid távú fertőzés a hepatitis C-vírus. A tünetek időtartama legfeljebb 6 hónap. A fertőzés néha kitisztul, mert a szervezet képes leküzdeni a fertőzést, és megszabadulni a vírus.

Krónikus hepatitis C egy hosszan tartó fertőzés a hepatitis C-vírus. Krónikus hepatitis C fordul elő, amikor a szervezet nem képes megszabadulni a hepatitis C-vírus. A legtöbb hepatitis C fertőzés krónikussá válik.

Kezelés nélkül a krónikus hepatitis C májrákot okozhat vagy súlyos májkárosodás, amely elvezet a májelégtelenség. Májelégtelenség fordul elő, amikor a máj nem működik megfelelően.

A vérvizsgálat megmutatja ha hepatitisz C vérvizsgálatokat végezhet el egy orvosi rendelőben vagy járóbeteg létesítmény. A vérmintát vett egy tűt a vénába a kar vagy kéz. A vérmintát küldött a laborba, hogy teszteljék a hepatitis C

Ha nagyobb a kockázata, hogy a hepatitis C, a vizsgálatot elvégezni. Sokan hepatitis C nem tudják, hogy fertőzöttek.

Vért fognak megjelenni, ha hepatitis C

Orvosa javasolhatja kapok egy májbiopszia ha krónikus hepatitis C gyanúja. A májbiopszia egy teszt, hogy egy kis darab a máj keresni májkárosodást. Az orvos kérheti, hogy hagyja abba a bizonyos gyógyszereket a vizsgálat előtt. Lehet kérni, hogy gyorsan 8 óra a vizsgálat előtt.

Hogy kapok hepatitis C?

A vizsgálat során a hazudsz egy asztalon, a jobb kezével pihent a feje fölé. Medicine alkalmazzák, hogy zsibbad a terület, ahol a biopszia tűt kell beilleszteni. Ha szükséges, a nyugtatók és a fájdalom gyógyszert is adott. Az orvos használ tű, hogy egy kis darab májszövet. A vizsgálat után, akkor kell lennie a jobb oldalon, maximum 2 órán keresztül. Itt marad 2-4 órával a vizsgálat után, mielőtt hazaküldték.

fáradtságérzés; izomláz; gyomorrontás; gyomorfájdalom; láz; étvágytalanság; hasmenés; sötét sárga vizelet; világos színű széklet; sárgás szemet és a bőrt, az úgynevezett sárgaság

generalizált viszketés; a szokásosnál hosszabb ideig a vérzés elállítása; bőrbevérzéssel; duzzadt gyomor vagy a bokák; pókszerű erek, az úgynevezett pók Angioma, hogy dolgozzon ki a bőrön

Nem osztom a kábítószer tűk és egyéb kábítószer-anyagok; Nem adhatnak vért vagy vérkészítményt; viseljen kesztyűt, ha meg kell érinteni egy másik személy vér vagy nyílt sebek; nem osztják, vagy kölcsön egy fogkefe, borotva, vagy köröm olló; gondoskodjon a tetoválás vagy testékszerek kapsz kész steril eszközöket; értesítse orvosát és fogorvosát, ha hepatitisz C; óvszert szex közben

A hepatitis C vírus, vagy fertőzés, hogy gyulladást okoz a máj .; Bárki lehet a hepatitisz C, de egyesek inkább, mint mások .; Lehet kapni a hepatitis C érintkezés útján a fertőzött személy vérében .; A legtöbb ember nem olyan tünetek, amíg a hepatitis C vírus okoz májkárosodást, amely akár 10 vagy több évvel történik .; Forduljon orvoshoz azonnal, ha vagy egy gyermek a gonddal tünetei hepatitis C .; Akut hepatitis C egy rövid távú fertőzés a hepatitis C vírus .; Krónikus hepatitis C egy hosszan tartó fertőzés a hepatitis C-vírus. Krónikus hepatitis C fordul elő, amikor a szervezet nem képes megszabadulni a hepatitis C-vírus .; A vérvizsgálat megmutatja ha hepatitisz C .; Ha nagyobb a kockázata, hogy a hepatitis C, a vizsgálatot elvégezni. Sokan hepatitis C nem tudják, hogy fertőzöttek .; Hepatitis C általában nem kezelik, kivéve, ha krónikussá válik. Krónikus hepatitis C kezelésére szolgáló gyógyszereket szed, hogy lassú vagy megállítani a vírus károsítja a májat .; Mondja el orvosának, és a fogorvos ha hepatitisz C .; Keresse fel orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy már a kapcsolatot a hepatitis C-vírus. A korai diagnózis és a kezelés a krónikus hepatitis C-segíthet megakadályozni a máj károsodását.

A májbiopszia végzett egy kórházi és járóbeteg központ orvos. A máj mintát küldeni egy speciális laborba, ahol egy orvos nézi a szövet mikroszkópos és jelentést küld orvosával.

Milyen tünetei vannak a hepatitis C?

A hepatitis C általában nem kezelik, kivéve, ha krónikussá válik. Krónikus hepatitis C kezelésére szolgáló gyógyszereket szed, hogy lassú vagy megállítani a vírus károsítja a májat. Orvosa szorosan nézni a tünetek és ütemezése rendszeres vérvizsgálatot, hogy ellenőrizze, hogy a kezelés hatásosságát.

Krónikus hepatitis C leggyakrabban kezelt gyógyszer kombináció, amely megtámadja a hepatitis C-vírus. A kezelés tarthat 24-48 héten keresztül.

Ma újabb kezelések gyógyszer krónikus hepatitis C jelennek gyorsan. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van a kezelés.

Beszéljen orvosával, mielőtt más vényköteles gyógyszerek és over-the-counter gyógyszereket.

A májátültetés lehet szükség, ha a krónikus hepatitis C okoz súlyos májkárosodást, amely elvezet a májelégtelenség. Tünetei közé tartozik a súlyos májkárosodás tünetei hepatitis C és

Májátültetésen műtét eltávolítani a beteg vagy sérült májban és helyette egy egészséges egy másik személy, az úgynevezett donor. Ha az orvos azt mondja, hogy szüksége van egy transzplantáció, meg kell beszélni velük a hosszú távú igényeit él a májátültetés.

Mi az akut hepatitis C?

Egy csapat sebészek-orvos, aki jártas a műtét jobban teljesít a májátültetés egy kórházban. Meg fogja tanulni, hogyan kell vigyázni magad után hazamész és a gyógyszer akkor kell venni, hogy megvédje az új májat. Ha továbbra is gyógyszert szed, mert a hepatitis C jöhet vissza a műtét után.

Mi krónikus hepatitis C?

Miután a hepatitis C növeli a kockázatot a májrák, így orvosa javasolhatja ultrahang vizsgálatot a máj minden 6 és 12 hónap. A rákos megbetegedések korai teszi még kezelhető. Ultrahang egy gép, amely hanghullámok létrehozni egy képet a májat. Ultrahang végzett egy kórházban vagy radiológiai központ egy speciálisan képzett szakember. A kép, úgynevezett ultrahang, tudja mutatni a máj mérete és a jelenléte a rákos daganatok.

Hogyan diagnosztizálják hepatitis C?

Védheti meg magát és másokat a szerzés hepatitis C, ha

Hogyan hepatitis C-vel kezelt?

A vakcina a hepatitis C még nem létezik.

Ne ossza meg a kábítószer-tűk és egyéb kábítószer-anyagokat.

Keresse fel orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy már a kapcsolatot a hepatitis C-vírus. A korai diagnózis és a kezelés a krónikus hepatitis C-segíthet megakadályozni a máj károsodását.

Ha krónikus hepatitis C, meg kell csinálni a dolgokat, hogy vigyázzon magára, beleértve az egészséges étrend. Kerülje az alkohol, ami károsíthatja a májat. Beszéljen orvosával, mielőtt szedni a vitaminokat és egyéb kiegészítőket.

Hogyan kerülhető el a szerzés a hepatitis C?

Mi a teendő, ha úgy gondolom, már a kapcsolatot a hepatitis C-vírus?

Étkezés, Étrend, és Táplálkozás

Rámutat arra, Emlékezz

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; Bruce Bacon, M. D., American Liver Foundation, Theo Heller, M. D., mány, mány, Luby Garza-Abijaoude, M., R. D. D., Texas Department of Health, Thelma Thiel, R. N., Hepatitis Nemzetközi Alapítvány

december 2012

A szó Guide