aki veszélyeztetett azbeszttel kapcsolatos tüdőbetegségek?

Amíg a 1970-es években, azbeszt széles körben használják számos iparágban az Egyesült Államokban. Ez idő alatt a munkahelyi szabályokat, amelyek biztosítják a munkavállalók biztonsága körül azbesztet nem törvény írja elő.

Azbeszt használt vagy sok termék. Ilyenek például a gőz csővezetékek, kazánok, kemencék és kemence csővezetékek; farost, padló és a mennyezet csempe; fatüzelésű kályhák és kandallók, autó fékek, kuplung, és a tömítéseket, vasúti motorok, tetők és az övsömör, fal-folt anyagok és festékek .

Az azbeszt is használták sok más termék, mint a tűzálló kesztyű, vasalódeszka huzat, kondér kilincsek, és hajszárítóval.

Bárki alkalmazott hosszabb ideig a bányászat, marás, készítés, vagy telepítése azbeszt termékek, mielőtt a 1970-es években is veszélyeztetettek azbeszttel kapcsolatos tüdőbetegségek. Néhány példa a munkások közé

Általában a kockázat legnagyobb az emberek, akik dolgoztak az azbeszttel és voltak kitéve legalább néhány hónapig látható por azbeszt szálak. A kockázat azbeszttel kapcsolatos tüdőbetegségek is függ

A családtagok kitett emberek azbeszt a munkát is veszélyben lehet. A családtagok esetleg belélegezte azbeszt rostok hozták haza a munkások ruhák, cipők, és szervekkel.

Azok, akik élnek olyan területeken, ahol nagy betétek azbeszt a talajban is veszélyben vannak azbeszttel kapcsolatos tüdőbetegségek. Azonban ez a kockázat csak a területek, ahol a betétek zavart és azbeszt rostok került a levegőbe.

Azbesztszálak is kerülhetnek a levegőbe, amikor régebbi épületek azbeszttartalmú gyártmányú termékeket megsemmisítik. Eltávolítása a termékek, mint például alatt egy épület felújítás, szintén kiadja azbesztszálak a levegőbe.

Általában körüli azbeszt gyártmányú termékek nem egy veszély, mindaddig, amíg a azbeszt zárt. Ez megakadályozza, hogy a szálak jusson a levegőbe.

Az emberek az Egyesült Államokban kisebb valószínűséggel alakul ki azbeszttel összefüggő tüdőbetegségek ma, mint a múltban. Ez azért van, mert az ásványi már nem széles körben használják. Továbbá, ha az azbesztet még ma is használják, szabályok és normák kialakítása már megtörtént, a munkavállalók védelme és mások azbeszt expozíció.