aki veszélyben van a nyugtalan láb szindróma?

A nyugtalan láb szindróma (RLS) érinti a mintegy 5-15 százaléka az amerikaiak. Sokan, akik az RLS a családtagok a betegség.

RLS befolyásolhatja az emberek minden faji vagy etnikai csoport, de a betegség sokkal gyakoribb azoknál az embereknél az észak-európai származású. RLS érinti mindkét nemre, de a nők nagyobb valószínűséggel, mint a férfiak.

Az esetek száma az RLS emelkedik az életkorral. Sokan, akik RLS diagnosztizálják középkorú. Emberek, akiknél RLS az élet korai szakaszában hajlamosak a családjában előfordult a betegség.

Emberek, akik bizonyos betegségek vagy állapotok, vagy akik bizonyos gyógyszerek nagyobb valószínűséggel alakul ki RLS. (További információért látogasson el a “Mi okozza a nyugtalan láb szindróma?”)

Például, a terhesség a kockázati tényező a RLS. Ez általában akkor fordul elő, az utóbbi 3 hónapban a terhesség. A betegség általában javítja vagy elmúlik a szülést követően. A nők egy része továbbra is a tünetek a szülést követően. Más nők is kialakulhat RLS később az életben.