aki veszélyben van a COPD?

A fő kockázati tényező a COPD dohányzás. A legtöbb ember, akik COPD füst vagy használt füst. Emberek, akik családjában előfordult COPD nagyobb valószínűséggel alakul ki a betegség, ha dohányzik.

Hosszútávú expozíció más tüdőt irritáló is kockázati tényező a COPD. Példák más tüdőt irritáló tartalmazzák a passzív dohányzást, a légszennyezés és a kémiai füst és a por, a környezetre vagy munkahelyen. (Passzív dohányzás füst a levegőben a többi ember a dohányzás.)

A legtöbb ember, akik a COPD legalább 40 éves volt, amikor a tünetek megjelenésétől. Bár nem gyakori, az emberek 40 évnél fiatalabb lehet COPD. Például, ez akkor történhet, ha egy személy az alfa-1-antitripszin hiány, egy genetikai állapot.

Leírja, hogyan COPD, vagy krónikus obstruktív légúti betegség, progresszív betegség, amely megnehezíti, hogy lélegezni. Részletek a COPD-s tünetei. Mutatja, hogy a betegség működik a tüdőben. Elmagyarázza, hogyan a betegség előrehaladását is lelassult.

Ez tárgyalja a NHLBI a Exome szekvenálás Project. Tette lehetővé az amerikai és a helyreállítás újbóli törvény 2009, a projekt előírt hat díjat öt tudományos intézmények azonosítani a genetikai kapcsolatot a szív, a tüdő és a vér betegségek. Egyedi vizsgálatok a kritikus egészségügyi problémák, mint a szívroham, stroke, COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség), magas koleszterinszint, magas vérnyomás, túlsúly és az elhízás, és a többiek.

Ebben NHLBI Jogosult Dr. Edwin Silverman beszél egy klinikai vizsgálatban az úgynevezett COPDGene. Ez a tanulmány vizsgálja, hogy bizonyos genetikai tényezők néhány embert, akik a füst nagyobb valószínűséggel alakul ki COPD, mint mások.

COPD, vagy krónikus obstruktív légúti betegség, a tüdő betegség okozza a köhögést, nehézlégzést, légszomjat, és egyéb tünetek. COPD egyik fő oka a fogyatékosság és a harmadik vezető halálok az Amerikai Egyesült Államokban.

Több mint 10.000 önkéntesek szerte az országban részt vesz COPDGene. A kutatási eredmények vezethet jobb megértéséhez a COPD és javítja, hogy a betegséget diagnosztizálják és kezelik.

Csatlakozz a NHLBI és a COPD További Breath jobb ® programot ahogy tudatosítása COPD és ösztönzik a veszélyeztetettek, hogy megvitassák a tünetek egy orvossal.

Ha COPD vagy úgy gondolja, lehet, hogy veszélyben van, akkor tegyen lépéseket, hogy megkönnyíti a légzést és a hosszabb és aktívabb életet. Kap egy egyszerű légzés teszt és beszéljen orvosával vagy az egészségügyi szolgáltató a kezelési lehetőségeket.

A NHLBI kidolgozott nemzeti COPD További Breath jobb ® program ismertségének növelése a COPD. A kampány célja, hogy segítse az embereket a COPD és annak a veszélye hogy korai diagnózis, megértik a kezelési lehetőségek, és jobban élnek a betegséggel.

Tudjon meg többet az kampány események, tevékenységek és erőforrások.