Aggódik a tizenéves?

Aggódsz a tinédzser? Sok szülő úgy találják, hogy azok a gyerekek másképp viselkednek során kamaszkorban.

Ez a közös aggódni, hogy hatással lehet a mentális egészségügyi problémák, mint a depresszió vagy táplálkozási rendellenességek, vagy részt vesz a kockázatos viselkedés, mint a drogok, az alkoholról, védekezés nélküli szex, vagy bűncselekmények elkövetése.

Teenage viselkedés lehet kiszámíthatatlan, és upredictable, így nehéz megkülönböztetni, ha azok csak “, hogy egy tinédzser”, és ha valami komolyabb folyik. De, mint szülő, vannak bizonyos figyelmeztető jelek, hogy néz ki.

Linda Blair, klinikai pszichológus, azt tanácsolja: “Mint szülő, hogy mit tehetünk, vigyázz a váratlan és tartós változásokat.

Normális tizenéves viselkedés, vagy valami komolyabb?

Változtak a bármilyen módon, ami különösen jellemző rá őket? Például, ha a tinédzser általában nagyon barátságos – és ő visszavonja szociálisan nagy mértékben – ott lehet a probléma.

Ha ők általában nagyon beszédes és válnak teljesen zárkózott, lehet, hogy érdemes megvizsgálni, hogy ez annak köszönhető, hogy nem csak a tizenéves szorongás. ”

A legtöbb tizenéves válnak szeszélyes és zárkózott időről időre. Ez gyakran a hormonális változások, amelyek a kamaszkorban egy érzelmi idő. Sok tizenéves még nem alakult ki a készségek beszélni érzelmek, így a kommunikáció nagyon nehézzé válik.

A tizenévesek is át kell esniük egy beállítási eljárás magukat fizikailag és érzelmileg eltekintve szüleik.

Azonban, ha aggódsz őket, akkor lehet, hogy arra ösztönözzék őket, hogy nyissa ki. Közvetlen kihallgatás, hogy úgy érzi, nagyon veszélyeztetett, így a finomabb megközelítés hatékonyabb.

Linda Blair javasolja: “Ha gondjai őket nyitni veled, számukra rendelkezésre álló, amennyire csak lehetséges. Ki minden lehetőséget, hogy ott őket és akkor, amikor jól érzi magát beszél szabadon.

Ösztönözni tizenévesek beszélni

Egy jó példa az, hogy egy taxi szolgáltatás -, hogy az autó nem fenyegető helyzet számukra, mert nem nézett egymásra. Van ételek együtt, amikor csak lehet – talán vegye ki őket a pizza, például.

Ha nem hajlandók beszélni veled, és aggódik, hogy valami komolyabb folyik, akkor lehet, hogy nyissa ki a kommunikáció számukra.

Légy őszinte és magyarázza, hogy aggódsz, hogy mennek keresztül valami nehéz, és ha nem tudnak beszélni, hogy rendben, de meg kell beszélni valakivel. Próbálja kínál segélyvonal számát, vagy arra utal, hogy az orvos vagy a család barátja.

Amely lehetővé teszi számukra, hogy a döntést arról, hogyan és hol kell segítséget kérni is előnyös lehet. Linda magyarázza: “Ha nagyon aggódik, hogy a drogokkal vagy egy étkezési rendellenesség, akkor próbálja kínál nekik, amit ismert, mint a” kényszerű választási eljárás “.

folyamatos, alacsony hangulat és szomorúság; zöngésség / mutatja a reménytelenség érzése és a tehetetlenség, gyakori sírás, hogy ingerlékeny és intoleráns mások látszólagos energia hiánya vagy a motiváció, és alig vagy egyáltalán nem élvezet a dolgok, amelyek egykor érdekes számukra, lelassult mozgás vagy beszéd bekövetkező változások étvágy vagy testtömeg (általában csökkent, de néha nagyobb); gyakori tisztázatlan fájdalmak; alvászavarok (például a problémákat fog aludni, és / vagy ébren egész éjszaka, különösen a korai reggeli órákban); kamatveszteség vagy hogy zavarja az iskolában, vagy játszik iskolakerülő, állandóan panaszkodnak, hogy úgy érzik, unatkozik, vagy magányos

Bemutatja azokat két lehetősége van, amelyek egyaránt jelentenek pozitív lépés. Például azt sugallják, hogy beszélni sem orvosával vagy egy megnevezett család barátja. Így, úgy érzi, több az irányítást.

Együtt eszik, amikor csak lehetséges

Sok a tünetek az alábbiakban felsorolt ​​gyakran annak tulajdonítható, hogy a normális tizenéves viselkedés. Azonban, ha aggódsz, akkor hasznos lehet tudni, hogy a jelek egy lehetséges problémát. Lehet, hogy ezután úgy dönt, hogy megvitassák az aggodalmakat a tizenéves, vagy kérjen tanácsot orvosától.

Észrevehető depresszió tünetei tizenévesek lehetnek

Tudjon meg többet a depresszió.

A leggyakoribb étkezési zavarok közé tartozik az anorexia, bulimia és a mértéktelen evés. Jelek az evészavarok lehetnek

További információ a táplálkozási rendellenességek.; A tanácsot, ha a gyermek egy étkezési rendellenesség.

Emberek, akik önkárosító általában igyekeznek titokban tartani a barátok és a család, és gyakran megsérül magukat helyen lehet rejteni a ruha.

Ha úgy gondolja, hogy a tinédzser magától sértő, nézd meg bármelyik az alábbi jelek

Hadd `choose` hová fordulhat segítségért

További információ önkárosító.

Jelek, hogy a tinédzser vesz a gyógyszerek közé

Megállapítás minden a következő tételek a szobában vagy a házban, azt jelezheti, hogy az általuk használt gyógyszerek

Tudjon meg többet a kábítószer-használat és segítség.

5/1 /

5/1 /

amelynek elsőrendű és aggodalom élelmiszerek és gyarapodik, a vágy, hogy lefogy noha a barátok vagy a család többi tagja attól tartanak, hogy ők súlyú; hagyta az emberek körülöttük gondolja ettek, amikor már nem; hogy titkolóznak az étkezési szokások egyre nyugtalan, ideges, vagy bűnös, amikor felkérték, hogy enni, hányás, vagy a hashajtók, hogy lefogy

A minta felvitele a kóros, tini viselkedés

Tanácsokat és információkat kérdéseket, amelyek érintik családja egészségét, beleértve az utazási, szűrés, betegségek, élelmiszer és az étrend és a testmozgás

Szorongó, depressziós, vagy problémái megbirkózni? Tudja meg, hogyan kaphat segítséget

Depresszió a tizenévesek

megmagyarázhatatlan vágások, horzsolások vagy cigarettanyomok, általában a saját csuklóján, karok, comb és mellkas távol tartják magukat teljesen lefedett mindenkor, még a meleg időjárás, a depresszió jeleit, mint például az alacsony hangulat, sírás, a motiváció hiánya vagy annak hiánya érdeklődés minden bekövetkező változások az étkezési szokások vagy hogy titkolóznak eszik, és szokatlan fogyás vagy hízás, jelei az alacsony önbecsülés, mint például hibáztatja magát bármilyen probléma vagy azt gondolja, hogy nem elég jó, jelek lettek húzva ki a hajuk, jelei az alkohol vagy kábítószer használat

Teenage étkezési rendellenességek

Self-károsító tizenévesek

Tizenéves, aki kábítószert

Család egészség

Keresse a mentális egészséget támogató

elveszíti érdeklődését a sport, szabadidő, vagy más kedvenc tevékenységek iránti érdeklődését elveszítené a megjelenés vagy a személyi higiénia, a drámai változások a viselkedésben, hirtelen képező szinte teljesen új baráti, túlzott fáradtság, étvágytalanság, játszani iskolakerülő iskolából; kitágult pupillák, vörös szemek, rossz a bőr, a kiadások nagyobb mennyiségű pénzt, párosulva egy elutasítás, hogy miért; lopás pénzt tőled

csövek, hengerelt papírok, kis gyógyszeres üvegek, szemcsepp, bután öngyújtó; házilag “bongs” (csövek, amelyek a vizet, mint egy szűrő) készült konzervdobozok vagy műanyag italok palackok, perzselt alufólia, borotvapenge, fecskendők