A TYSABRI

Natalizumabnak növeli a progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML), egy opportunista vírusos fertőzés az agy általában halálhoz vezet, vagy súlyos fogyatékosság. Rizikófaktorai PML közé terápia időtartama, az előzetes immunszuppresszáns használatát, és az anti-JC-vírus antitesteket. Mivel fennáll a veszélye a PML natalizumabtól csak egy korlátozott programot a kockázatelemző és mérséklése stratégia (REMS) nevű TOUCH (R) felírási program. Betegnél figyelni minden új jel vagy tünet, amely lehet PML-re utaló, és megszakítja a kezelést az első jel vagy tünet PML-re utaló. Diagnózis, gadolínium MRI vizsgálat az agy, valamint szükség esetén, liquor analízis JC vírus DNS ajánlott.

Használja a Tysabri

Terápiás Osztály: Immune csökkentő

Farmakológiai Osztály: monoklonális antitest

Natalizumabnak is használják kezelésére közepesen súlyos, aktív Crohn-betegség (CD) olyan betegeknél, akik nem segített más gyógyszerekkel. Ez a gyógyszer nem gyógyítja CD, de előfordulhat, hogy az ismételt előfordulást.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt az orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolat az életkor a natalizumab hatásokat injekció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Használata előtt Tysabri

Megfelelő vizsgálatok kapcsolatot kor a natalizumab hatásokat injekció nem végeztek az idős populációban. Azonban nem geriátriai-specifikus problémák is dokumentálták a mai napig.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adja ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

Meg kell beiratkozni a rendelését nevű program Touch® megkezdése érdekében részesülő natalizumab. Orvosa elmagyarázza a programot, és aláírja a jelentkezési lapot. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármilyen kérdése van a Touch® gyógyszerfelírási programot. Nagyon fontos, hogy megértse és kövesse az összes utasítást a program.

Előfordulhat, hogy kezelőorvosa ellenőrizni az agyad, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert. Ehhez szükség lehet egy teszt néven mágneses rezonanciás képalkotás (MRI) vizsgálat.

Natalizumabnak jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Orvosa ellenőrizni fogja majd a haladást a 3 hónap és 6 hónap után az első injekció, majd 6 havonta után. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön jelenleg béta-interferon (Avonex®, Betaseron® Rebif®), azathioprin (Imuran®), 6-merkaptopurin (Purinethol®), cyclosporin (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®), vagy metotrexáttal ( Rheumatrex® Trexall®). Natalizumabot nem adható együtt ezekkel a gyógyszerekkel.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő fertőzések, beleértve a ritka és súlyos agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: hátfájás, homályos látás, zavartság, görcsök, nehéz járás vagy egyéb mozgalmak, szédülés, álmosság, láz, fejfájás, látászavar vagy beszél, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Natalizumabnak okozhat ritkán előforduló, úgynevezett immunrekonstitúciót gyulladásos szindróma (IRIS). Ez akkor fordulhat elő, miután a személy, aki megkapja a PML leállítja a gyógyszer alkalmazása. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy gyulladásos reakció fertőzés, amely magában foglalja az enyhe égő, szúró, vagy bizsergés a bőrön, vagy egy érzés, hő, vörösség vagy duzzanat a bőrön.

Natalizumabnak növelhetik kialakulásának kockázatát encephalitis és meningitis okozta a herpesz és varicella vírus. Kérdezze meg orvosát, ha van egy láz, fejfájás és zavartság.

Máj problémák fordulhatnak elő használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: hasi vagy gyomorfájdalom vagy érzékenység, agyag színű széklet, sötét vizelet, csökkent étvágy, láz, fejfájás, viszketés, étvágytalanság, hányinger és hányás, a bőr bőrkiütés, duzzanat a láb vagy az alsó lábszár, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, csalánkiütés, viszketés, az arc, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom, miután megkapta az injekciót.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Helyes használata Tysabri

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Óvintézkedések használat közben Tysabri

Sclerosis multiplex Copaxont, Tecfidera, Avonex, Aubagio, Gilenya, Ampyra, Betaseron, Rebif az interferon béta-1a, dimetil-fumarát, mitoxantron, Glatopa

Crohn-betegség, karbantartás Humira, metronidazol, Flagyl, budezonid, azathioprin, Remicade Asacol, mesalamine Imuran, Pentasa, Cimzia merkaptopurinnal

Tysabri Side Effects

Tysabri (natalizumab)